FILIALA JUDEȚEANĂ PRAHOVA
A ASOCIAȚIEI COMUNELOR DIN ROMÂNIA

Comuna Secăria

Comună membră ACoR din 29.05.2006

Prin HCL nr. 15 din 29.05.2006 comuna Secăria a devenit membru al Asociației Comunelor din România

Descrierea comunei

La sfârșitul secolului al XIX-lea, satul Secăria și teritoriul comunei actuale erau parte integrantă a comunei Comarnic, situație păstrată și în perioada interbelică. Comuna s-a separat în 1931, când figurează drept comună separată.

În 1950, a fost transferată raionului Câmpina din regiunea Prahova și apoi, după 1952, din regiunea Ploiești. În 1968 a redevenit parte a județului Prahova, reînființat.

Comuna Secăria este situată în nord-vestul județului Prahova, în valea râului Secăria (un afluent al Doftanei, în care se varsă în lacul Paltinu) la circa 60 km distanță de municipiul Ploiești, la 8 km distanță de orașul Comarnic și 6 km distanță de comuna Valea Doftanei. Este deservită de șoseaua județeană DJ101S, care o leagă spre est de Valea Doftanei și spre vest de Comarnic, unde se termină în DN1.

DESCRIEREA ŞI SEMNIFICAŢIILE
elementelor însumate ale stemei comunei Secăria, judeţul Prahova

Descrierea stemei:

Stema comunei Secăria, potrivit anexei nr. 1.13, se compune dintr-un scut triunghiular, cu marginile rotunjite. În şef, pe fond roşu, se află două crengi de brad, cu patru conuri fiecare, dispuse dreapta-stânga, de aur. În câmp de argint se află trei vârfuri muntoase verzi. În partea centrală broşează o spărtură în piatra muntelui, în culori naturale. Scutul este trimbrat de o coroană murală de argint, cu un turn crenelat.

Semnificațiile elementelor însumate:

Crengile de brad simbolizează fondul forestier al zonei, bogat în conifere. Munţii şi spărtura de piatră reprezintă cariera de piatră din zonă. Coroana murală cu un turn crenelat semnifică faptul că localitatea are rangul de comună.

Iulian POPA

PRIMARUL COMUNEI

Date de contact:

 Website: www.secaria.senap.ro
 E-mail: primaria_secaria@yahoo.com
 Telefon: +40 244 394 081