- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
Stema comunei Albești-Paleologu, județul Prahova
Stema comunei Albești-Paleologu, potrivit anexei nr. 1.1, se compune dintr-un scut triunghiular cu marginile rotunjite. Pe fond de azur se află trei snopi de aur, plasați în pal, dispuși doi cu unu. În șef de argint se află un ciorchine de strugure, de aur, flancat în ambele părți de câte o frunză de culoare verde, cu vrej verde. Scutul este trimbrat de o coroană murală de argint, cu un turn crenelat.
Semnificațiile elementelor însumate:
Compoziția face referire la ocupația de bază a locuitorilor, cultura plantelor și viticultura, precum și la faptul că localitatea se afla pe drumul vinului. Coroana murală cu un turn crenelat semnifică faptul că localitatea are rangul de comună.
(Stema a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 1077 din 19 noiembrie 2004).
Stema comunei Aluniș, județul Prahova
Stema comunei Aluniș, potrivit anexei nr. 1.2, se compune dintr-un scut triunghiular cu marginile rotunjite. Pe fond de azur se află trei crenguțe de alun înfrunzite, cu câte trei frunze și trei alune, toate de argint, dispuse doi cu unu. Scutul este trimbrat de o coroană murală de argint, cu un turn crenelat.
Semnificațiile elementelor însumate: Compoziția face referire la denumirea localității. Coroana murală cu un turn crenelat semnifică faptul că localitatea are rangul de comună.
(Stema a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 1077 din 19 noiembrie 2004).
Stema comunei Apostolache, județul Prahova
Stema comunei Apostolache, potrivit anexei nr. 1.1, se compune dintr-un scut triunghiular cu marginile rotunjite, despicat. În partea dreaptă, în câmp roșu, se află o clopotniță de argint, încadrată de zidurile incintei, tot de argint, așezată pe o terasă verde ce este străbătută de o fascie undată, de argint, plasată în bandă. În partea stângă, în câmp albastru, se află un stejar dezrădăcinat, de argint. Scutul este trimbrat de o coroană murală de argint cu un turn crenelat.
Semnificațiile elementelor însumate: Clopotnița face referire la mănăstirea Apostolache, ctitorită de comisul Apostolache la sfârșitul secolului al XVI-lea, de la care localitatea și-a luat numele. Fascia undată reprezintă râul Cricovul Sărat ce străbate localitatea. Stejarul simbolizează bogăția silvică a zonei. Coroana murală cu un turn crenelat semnifică faptul că localitatea are rangul de comună.
(Stema a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 730 din 11 august 2005).
Stema comunei Baba Ana, județul Prahova
Stema comunei Baba Ana, potrivit anexei nr. 1.1, se compune dintr-un scut triunghiular cu marginile rotunjite, despicat. În partea dreaptă, în câmp albastru, sunt reprezentate furca și fusul de tors cu lână, totul de aur. În partea stângă, în câmp roșu, se află o râșniță de mălai, de argint. Scutul este trimbrat de o coroană murală de argint cu un turn crenelat.
Semnificațiile elementelor însumate: Furca, fusul de tors şi lâna simbolizează ocupațiile tradiționale ale locuitorilor. Râșnița de mălai semnifică o altă ocupație, agricultura. Coroana murală cu un turn crenelat semnifică faptul că localitatea are rangul de comună
(Stema a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 479 din 07 iunie 2005).
Stema comunei Balta Doamnei, județul Prahova
Stema comunei Balta Doamnei, potrivit anexei nr. 1.2, se compune dintr-un scut triunghiular cu marginile rotunjite. În câmp albastru se află o cruce de argint simplă, ieșind dintr-o coroană de argint așezată pe o terasă neagră. În partea superioară se află o tablă de șah, în culorile negru și argintiu, dispusă pe 3 rânduri, primul pătrat din dreapta sus fiind negru. Scutul este trimbrat de o coroană murală de argint cu un turn crenelat.
Semnificațiile elementelor însumate: Tabla de șah face referire la blazonul familiei regale de Hohenzollern. Ansamblul format din cruce și coroană semnifică blazonul doamnei Elina, soția lui Matei Basarab, care a deținut proprietăți în zonă, de unde și denumirea localității Balta Doamnei. Coroana murală cu un turn crenelat semnifică faptul că localitatea are rangul de comună.
(Stema a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 479 din 07 iunie 2005).
Stema comunei Bălțești, județul Prahova
Stema comunei Bălțești, potrivit anexei nr. 1.3, se compune dintr-un scut triunghiular cu marginile rotunjite, tăiat. În partea superioară, în câmp albastru, se află un cuptor de var, de argint. În vârful scutului, în câmp de argint, se află un pod de culoare naturală deasupra unor valuri albastre. Scutul este trimbrat de o coroană murală de argint cu un turn crenelat.
Semnificațiile elementelor însumate: Cuptorul de var face referire la îndeletnicirea locuitorilor zonei – arderea pietrei de var. Podul reprezintă faptul că voievodul Mihai Viteazul a trecut prin zonă cu oștenii săi denumiți podenari (cei care ridicau poduri), de unde vine denumirea de Podenii Vechi, sat component al comunei Bălțești. Coroana murală cu un turn crenelat semnifică faptul că localitatea are rangul de comună.
(Stema a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 479 din 07 iunie 2005).
Stema comunei Bănești, județul Prahova
Stema comunei Bănești, potrivit anexei nr. 1.1, se compune dintr-un scut triunghiular, cu marginile rotunjite. În câmp de azur, în centru, se află o elice neagră, flancată în dextra și senestra de câte o aripă frântă, de argint. În vârful scutului se află o fascie undată, de argint. Scutul este trimbrat de o coroană murală de argint, cu un turn crenelat.
Semnificațiile elementelor însumate: Elicea face referire la accidentul de avion suferit de Aurel Vlaicu. Fascia undată reprezintă râul Prahova. Coroana murală cu un turn crenelat semnifică faptul că localitatea are rangul de comună.
(Stema a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 1010 din 02 noiembrie 2004).
Stema comunei Bărcănești, județul Prahova
Stema comunei Bărcănești, potrivit anexei nr. 1.1, se compune dintr-un scut despicat. În dextra, tăiată sus, pe azur, un braț împlătoșat, de argint, întors spre stânga, ținând în pumn o sabie de argint. Jos, pe azur, o cheie de argint dispusă în fascie, cu floarea orientată spre vârful scutului. În senestra, pe azur, o biserică de argint văzută din față, cu o singură turlă, având ferestre încadrate între coloane și un pridvor cu trei deschideri terminate cu arcade rotunde.
Semnificațiile elementelor însumate: Brațul împlătoșat, ținând în pumn o sabie, și cheia sunt elemente componente din stema familiei Bărcănescu, a cărei existență este legată de localitatea Bărcănești. Biserica redă Mănăstirea Ghighiu. Coroana murală, de argint, cu un turn crenelat, semnifică faptul că localitatea are rangul de comună.
(Stema a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 513 din 08 iunie 2004).
Stema comunei Berceni, județul Prahova
Stema comunei Berceni, potrivit anexei nr. 1.3, se compune dintr-un scut triunghiular cu marginile rotunjite, tăiat. Pe fond roșu, în dreapta, se află un turn de cetate, având un zid spre stânga, toate de aur; la baza turnului se află un leu rampant orientat spre dreapta, ieșind din zidul cetății, totul de aur. În câmp de azur se află o sabie de argint, cu mânerul în jos. Scutul este trimbrat de o coroană murală de argint, cu un turn crenelat.
Semnificațiile elementelor însumate: Compoziția heraldică reprezintă tradiția istorică locală ce se leagă de familia Kretzulescu, vechi boieri din Țara Românească. Coroana murală cu un turn crenelat semnifică faptul că localitatea are rangul de comună.
(Stema a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 1077 din 19 noiembrie 2004).
Stema comunei Bertea, județul Prahova
Stema comunei Bertea, potrivit anexei nr. 1.1, se compune dintr-un scut triunghiular cu marginile rotunjite, tăiat de un brâu undat de argint și despicat de o filieră de argint. În partea superioară, în dreapta, în câmp albastru, se află o rindea de argint, văzută din profil spre dreapta. În partea superioară, în stânga, în câmp albastru, se află o roată de moară de argint. În vârful scutului, în câmp roșu, se află un stup tradițional de aur. Scutul este timbrat de o coroană murală de argint cu un turn crenelat.
Semnificațiile elementelor însumate: Rindeaua simbolizează una din activitățile principale ale locuitorilor, prelucrarea lemnului. Stupul de albine face referire la alte ocupații de bază ale locuitorilor, respectiv agricultura și apicultura. Roata de moară reprezintă opt mori de apă de pe teritoriul localității. Coroana murală cu un turn crenelat semnifică faptul că localitatea are rangul de comună.
(Stema a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 816 din 17 octombrie 2016).
Stema comunei Blejoi, județul Prahova
Stema comunei Blejoi se compune dintr-un scut triunghiular cu marginile rotunjite, cu un câmp albastru tăiat de un brâu undat, întrerupt la mijloc. În partea superioară se află o pană de aur, iar în partea inferioară o liră de aur. Scutul este timbrat de o coroană murală de argint cu un singur turn crenelat.
Semnificațiile elementelor însumate: Brâul undat din argint face trimitere la râul Teleajen, care traversează comuna, iar faptul că este întrerupt trimite la podul peste Teleajen. Pana de aur face referire la scriitorii Radu Tudoran (născut Nicolae Bogza) și Geo Bogza, frați, fii ai comunei. Lira de aur face trimitere la compozitorul Constantin Dimitrescu, născut la Strâmbeni, autorul cunoscutei compoziții „Dans țărănesc“. Coroana murală cu un singur turn crenelat semnifică faptul că localitatea are rangul de comună.
(Stema a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 472 din 6 mai 2021).
Stema comunei Boldești Grădiștea, județul Prahova
Stema comunei Boldești-Grădiștea, potrivit anexei nr. 1.2, se compune dintr-un scut triunghiular, cu marginile rotunjite, despicat de un brâu undat, de argint. În primul cartier, pe fond de azur, se află un turn crenelat, de argint, zidit, cu poarta deschisă, luminat în partea superioară de două ferestre, iar în șef, pe fond roșu, se află două cornuri de vânătoare alăturate, de argint. În al doilea cartier, pe fond de azur, se află trei spice dispuse în evantai, de argint. Scutul este trimbrat de o coroană murală de argint, cu un turn crenelat.
Semnificațiile elementelor însumate: Turnul și cele două cornuri de vânătoare sunt elemente din blazonul familiei Lahovari. Spicele de grâu simbolizează bogăția zonei și principala ocupație a locuitorilor. Coroana murală cu un turn crenelat semnifică faptul că localitatea are rangul de comună.
(Stema a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 1010 din 02 noiembrie 2004).
Stema comunei Brebu, județul Prahova
Stema comunei Brebu, potrivit anexei nr. 1.3, se compune dintr-un scut triunghiular, cu marginile rotunjite. Pe fond de azur se află o clopotniță naturală, flancată în ambele părți de ziduri de cetate, naturale, așezate pe o terasă verde. Scutul este trimbrat de o coroană murală de argint, cu un turn crenelat.
Semnificațiile elementelor însumate: Clopotnița cu zidurile de cetate face referire la Mănăstirea Brebu, importantă ctitorie a lui Matei Basarab, domnitor al Țării Românești. Coroana murală cu un turn crenelat semnifică faptul că localitatea are rangul de comună.
(Stema a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 1010 din 02 noiembrie 2004).
Stema comunei Bucov, județul Prahova
Stema comunei Bucov, potrivit anexei nr. 1, se compune dintr-un scut triunghiular, cu marginile rotunjite, despicat. În câmp albastru se află un zid de cetate, crenelat, cu o poartă boltită, în centrul căreia pe o terasă verde este amplasat un arac cu viță de vie, dezrădăcinată, și struguri, în culori naturale. În șef, în câmp de aur, sunt amplasați trei fagi dezrădăcinați, în culori naturale. Scutul este trimbrat de o coroană murală de argint, cu un turn crenelat.
Semnificațiile elementelor însumate: Poarta și zidul de cetate amintesc de faptul că așezarea a fost târg și reședința vechiului județ Sac. Vița de vie cu struguri face trimitere la bogăția viticolă a zonei. Fagii fac referire la etimologia numelui comunei, care provine din cuvântul slav „bucov”, care înseamnă fag. Coroana murală cu un turn crenelat semnifică faptul că localitatea are rangul de comună.
(Stema a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 992 din 28 octombrie 2004).
Stema comunei Călugăreni, județul Prahova
Stema comunei Călugăreni, potrivit anexei nr. 1.4, se compune dintr-un scut triunghiular, cu marginile rotunjite, tăiat. Pe fond de azur se află trei cruci de argint, alăturate, cea din mijloc mai mare, plasate toate pe un ansamblu de trei dealuri verzi. Pe fond roșu se află un ciorchine cu struguri, auriu, flancat de ambele părți de câte o frunză cu codiță, de culoare verde. Scutul este trimbrat de o coroană murală de argint, cu un turn crenelat.
Semnificațiile elementelor însumate: Crucile fac referire la monumentele ridicate în memoria luptelor duse de Mihai Viteazul la sfârșitul secolului al XVI-lea. Strugurii simbolizează bogăția viticolă a zonei. Coroana murală cu un turn crenelat semnifică faptul că localitatea are rangul de comună.
(Stema a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 1010 din 02 noiembrie 2004).
Stema comunei Ceptura, județul Prahova
Stema comunei Ceptura, potrivit anexei nr. 1.5, se compune dintr-un scut triunghiular, cu marginile rotunjite. Pe fond de azur se află un pocal de aur, încărcat cu ciorchini de struguri, având frunze şi coarde, de aur, revărsați peste marginea pocalului. Pocalul este așezat pe o terasă verde. Scutul este trimbrat de o coroană murală de argint, cu un turn crenelat.
Semnificațiile elementelor însumate: Compoziția reprezintă principala bogăție a localității, vița de vie și vinul, și ocupația locuitorilor. Coroana murală cu un turn crenelat semnifică faptul că localitatea are rangul de comună.
(Stema a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 1010 din 02 noiembrie 2004).
Stema comunei Cerașu, județul Prahova
Stema comunei Cerașu, potrivit anexei nr. 1.6, se compune dintr-un scut triunghiular, cu marginile rotunjite. În câmp zidit, crenelat, de argint, broșează un caduceu negru. În șef, pe fond de azur, se află doi berbeci afrontați, de argint. Scutul este trimbrat de o coroană murală de argint, cu un turn crenelat.
Semnificațiile elementelor însumate: Berbecii reprezintă ocupația locuitorilor din zonă. Zidul crenelat și caduceul simbolizează existența unor fortificații romane și medievale, precum și activitatea de comerț, desfășurată între Țara Românească și Transilvania prin pasul Tabla Buții. Coroana murală cu un turn crenelat semnifică faptul că localitatea are rangul de comună.
(Stema a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 1010 din 02 noiembrie 2004).
Stema comunei Chiojdeanca, județul Prahova
Stema comunei Chiojdeanca, potrivit anexei nr. 1.4, se compune dintr-un scut triunghiular cu marginile rotunjite. În câmp albastru se află două crengi de aur, cu frunze și fructe, în dreapta, de măr și în stânga, de prun; între cele două crengi se află o casă tradițională țărănească, cu zidărie de piatră și cerdac, totul în culori naturale. Scutul este trimbrat de o coroană murală de argint, cu un turn crenelat.
Semnificațiile elementelor însumate: Crengile de măr și de prun fac referire la principala bogăție a zonei – livezile, iar casa tradițională țărănească amintește de obârșia localității. Coroana murală cu un turn crenelat semnifică faptul că localitatea are rangul de comună.
(Stema a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 1077 din 19 noiembrie 2004).
Stema comunei Ciorani, județul Prahova
Stema comunei Ciorani, potrivit anexei nr. 1.2, se compune dintr-un scut de azur, unde o cioară neagră stă pe o creangă desfrunzită, de aur, având în cioc un spic de grâu, de aur.
Semnificațiile elementelor însumate: Compoziția face aluzie la denumirea localității. Coroana murală, de argint, cu un turn crenelat, semnifică faptul că localitatea are rangul de comună.
(Stema a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 531 din 08 iunie 2004).
Stema comunei Cocorăștii Colț, județul Prahova
Stema comunei Cocorăștii Colț, potrivit anexei nr. 1.4, se compune dintr-un scut triunghiular cu marginile rotunjite. În câmp albastru se află un cocor de argint cu ciocul și picioarele roșii, stând cu gheară stângă pe un șarpe veninos, de argint, iar cu gheară dreaptă ridicată. Scutul este timbrat de o coroană murală de argint cu un turn crenelat.
Semnificațiile elementelor însumate: Cocorul și șarpele sunt elemente ce fac parte din blazonul boierilor Cocorăști. Coroana murală cu un turn crenelat semnifică faptul că localitatea are rangul de comună.
(Stema a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 479 din 07 iunie 2005).
Stema comunei Cocorăștii Mislii, județul Prahova
Stema comunei Cocorăștii Mislii, potrivit anexei nr. 1.5, se compune dintr-un scut triunghiular cu marginile rotunjite. Pe fond de azur se află un cocor de argint, ținând în cioc o ramură de gorun cu frunze, de aur, iar în gheara stângă, ridicată, un tipar de argint. Scutul este trimbrat de o coroană murală de argint, cu un turn crenelat.
Semnificațiile elementelor însumate: Cocorul, ramura de gorun și tiparul fac trimitere la denumirile satelor ce alcătuiesc comuna. Coroana murală cu un turn crenelat semnifică faptul că localitatea are rangul de comună.
(Stema a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 1077 din 19 noiembrie 2004).
Stema comunei Colceag, județul Prahova
Stema comunei Colceag se compune dintr-un scut triunghiular albastru cu marginile rotunjite, tăiat în șef de un brâu zidit de argint, având în partea superioară patru bezanți de argint, iar în partea inferioară silueta unei tinere, văzută din față, în picioare, îmbrăcată cu o cămașă, tăiată la gât în formă de V. Cămașa este închisă cu trei nasturi și are mâneci lungi. Personajul poartă în partea de jos o fustă largă, lungă și ține în mâna stângă o cruce, totul de argint. În vârful scutului se află două snopuri de spice de grâu de aur ale căror părți inferioare se unesc. Scutul este timbrat cu o coroană murală de argint cu un turn crenelat.
Semnificațiile elementelor însumate: Bezanții fac trimitere la tezaurul de monede dacice din argint descoperite în situl arheologic „Cetatea Fetii“. Brâul undat este un simbol al Cetății Fetei, cetate aflată odinioară în marginea satului Degerați, sat component al comunei Colceag. Silueta feminină face trimitere la o fată, pe nume Maria Petre, născută în satul Parepa, ce și-a căpătat numele de „Fecioara de la Parepa“, având harul vindecării printr-o viziune dumnezeiască. Spicele de grâu evocă una dintre ocupațiile tradiționale ale zonei, agricultura. Coroana murală cu un turn crenelat semnifică faptul că localitatea are rangul de comună.
(Stema a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 1075 din 13 noiembrie 2020).
Stema comunei Cornu, județul Prahova
Stema comunei Cornu, potrivit anexei nr. 1, se compune dintr-un scut triunghiular cu marginile rotunjite, de aur, tăiat de o bandă roșie, încărcată cu trei albine, de aur. În stânga sus se află un turn natural, cu acoperiș triunghiular cu patru ape, de culoare roșie, cu laturile din zidărie de piatră, cu elemente de lemnărie maro și cu trei ferestre de mansardă, dreptunghiulare; în plan frontal apar două rânduri de ferestre boltite, plasate două și una. În dreapta jos se află o crenguță de corn, cu trei frunzulițe verzi și trei fructe roșii. Scutul este trimbrat de o coroană murală de argint cu un turn crenelat.
Semnificațiile elementelor însumate: Crenguța de corn face trimitere la numele comunei, arătând prezența abundentă a acestui arbust în zonă. Turnul reprezintă ocupația de bază a locuitorilor, zidăria, fiind şi parte componentă a unui ansamblu arhitectonic emblematic pentru această localitate, construit în anul 1939. Albinele simbolizează o altă ocupație a locuitorilor zonei, apicultura. Coroana murală cu un turn crenelat semnifică faptul că localitatea are rangul de comună.
(Stema a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 694 din 14 august 2006).
Stema comunei Cosminele, județul Prahova
Stema comunei Cosminele, potrivit anexei nr. 1.2, se compune dintr-un scut triunghiular cu marginile rotunjite, tăiat. În partea superioară, în câmp roșu, se află trei scuturi renascentiste, de aur. În vârful scutului, în câmp albastru, se află un război de țesut, orizontal, de argint. Scutul este trimbrat de o coroană murală de argint cu un turn crenelat.
Semnificațiile elementelor însumate: Cele trei scuturi fac referire la legenda întemeierii localității de către scutarii lui Mihai Viteazul. Din această comună este originar profesorul Nicolae Simache, unul dintre părinții muzeografiei românești. Războiul de țesut reprezintă ocupația tradițională a femeilor din zonă. Coroana murală cu un turn crenelat semnifică faptul că localitatea are rangul de comună.
(Stema a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 730 din 11 august 2005).
Stema comunei Drăgănești, județul Prahova
Stema comunei Drăgănești, potrivit anexei nr. 1.1, se compune dintr-un scut triunghiular cu marginile rotunjite, tăiat. În partea superioară, în câmp auriu, se află o acvilă bicefală neagră, ieșind. În partea inferioară, în câmp albastru, se află o cruce simplă de argint, așezată pe o terasă boltită, de culoare roșie. Scutul este trimbrat de o coroană murală de argint cu un turn crenelat.
Semnificațiile elementelor însumate: Acvila bicefală face trimitere la blazonul familiei Cantacuzino, familie ale cărei destine sunt strâns legate de localitate. Crucea amintește de existența monumentului istoric Crucea de la Șoplea, ridicat în anul 1655 în urma bătăliei dintre voievodul Radu Șerban și seimenii răsculați. Coroana murală cu un turn crenelat semnifică faptul că localitatea are rangul de comună.
(Stema a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 904 din 10 octombrie 2005).
Stema comunei Dumbrava, județul Prahova
Stema comunei Dumbrava, potrivit anexei nr. 1.2, se compune dintr-un scut triunghiular cu marginile rotunjite. În câmp albastru este reprezentată o pădure (dumbravă) de argint, pe o terasă verde. Scutul este trimbrat de o coroană murală de argint cu un turn crenelat.
Semnificațiile elementelor însumate: Pădurea de stejari sau dumbrava face referire la denumirea localității. Coroana murală cu un turn crenelat semnifică faptul că localitatea are rangul de comună.
(Stema a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 904 din 10 octombrie 2005).
Stema comunei Dumbrăvești, județul Prahova
Potrivit anexei nr. 1, stema comunei Dumbrăvești se compune dintr-un scut triunghiular azur cu marginile rotunjite. În interiorul scutului se află un soldat de argint pregătit de atac, mergând spre dreapta, purtând ranița, iar în mâini o pușcă cu baionetă. Scutul este timbrat de o coroană murală de argint cu un turn crenelat.
Semnificațiile elementelor însumate: Soldatul face referire la eroul Războiului de Independență, Grigore Ioan, fiul al localității.
(Stema a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 747 din 24 octombrie 2011).
Stema comunei Fântânele, județul Prahova
Stema comunei Fântânele, potrivit anexei nr. 1.3, se compune dintr-un scut triunghiular cu marginile rotunjite, tăiat. În partea superioară, în câmp albastru, se află o fântână cu cumpănă, de argint. În partea inferioară, în câmp albastru, se află un teasc. Scutul este trimbrat de o coroană murală de argint cu un turn crenelat.
Semnificațiile elementelor însumate: Fântâna dă denumirea localității. Teascul simbolizează bogăția viticolă a zonei. Coroana murală cu un turn crenelat semnifică faptul că localitatea are rangul de comună.
(Stema a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 730 din 11 august 2005).
Stema comunei Filipeștii de Pădure, județul Prahova
Stema comunei Filipeștii de Pădure, potrivit anexei nr. 1.7, se compune dintr-un scut triunghiular, cu marginile rotunjite, tăiat. În câmp roșu se află doi lei rampanți, susținând o roată, totul de aur. În câmp albastru se află o acvilă bicefală argintie. Scutul este trimbrat de o coroană murală de argint, cu un turn crenelat.
Semnificațiile elementelor însumate: Leii fac parte din blazonul familiei Filipescu, de unde vine și denumirea localității. Acvila face parte din blazonul familiei Cantacuzino. Coroana murală cu un turn crenelat semnifică faptul că localitatea are rangul de comună.
(Stema a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 1010 din 02 noiembrie 2004).
Stema comunei Filipeștii de Târg, județul Prahova
Stema comunei Filipeștii de Târg, potrivit anexei nr. 1.6, se compune dintr-un scut triunghiular cu marginile rotunjite. Pe fond de azur se află un foișor de argint cu șase niveluri, cu o poartă închisă, găurit, cu două ferestre luminate în negru, balonat, având un acoperiș ascuțit, totul pe o terasă neagră, străbătută de un brâu undat, în bandă de argint. Scutul este trimbrat de o coroană murală de argint, cu un turn crenelat.
Semnificațiile elementelor însumate: Foișorul datează din prima jumătate a secolului al XlX-lea și a avut rolul de a supraveghea liniștea și ordinea publică. Brâul undat reprezintă râul Prahova, care traversează localitatea. Coroana murală cu un turn crenelat semnifică faptul că localitatea are rangul de comună.
(Stema a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 1077 din 19 noiembrie 2004).
Stema comunei Florești, județul Prahova
Stema comunei Florești, potrivit anexei nr. 1.4, se compune dintr-un scut triunghiular cu marginile rotunjite, tăiat. În partea superioară, în câmp albastru, se află o acvilă bicefală încoronată, de aur. În partea inferioară, în câmp argintiu, se află un leu rampant roșu, orientat spre dreapta, ținând în laba dreaptă un bujor roșu. Scutul este trimbrat de o coroană murală de argint cu un turn crenelat.
Semnificațiile elementelor însumate: Leul rampant face parte din blazonul familiei Florescu, originară din aceste locuri. Acvila bicefală reprezintă piesa heraldică principală din blazonul familiei Cantacuzino. Coroana murală cu un turn crenelat semnifică faptul că localitatea are rangul de comună.
(Stema a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 730 din 11 august 2005).
Stema comunei Fulga, județul Prahova
Stema comunei Fulga, potrivit anexei nr. 1.5, se compune dintr-un scut triunghiular cu marginile rotunjite, despicat. În partea dreaptă, în câmp albastru, se află un snop de spice, de aur, plasat în pal. În partea stângă, în câmp albastru, se află un pește de argint, plasat în bandă, ieșind dintr-o undă de argint. Scutul este trimbrat de o coroană murală de argint cu un turn crenelat.
Semnificațiile elementelor însumate: Snopul de spice arată că în zonă sunt terenuri agricole. Peștele reprezintă salba de lacuri din zonă. Coroana murală cu un turn crenelat semnifică faptul că localitatea are rangul de comună.
(Stema a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 479 din 07 iunie 2005).
Stema comunei Gherghița, județul Prahova
Stema comunei Filipeștii de Târg, potrivit anexei nr. 1.6, se compune dintr-un scut triunghiular cu marginile rotunjite. Pe fond de azur se află un foișor de argint cu șase niveluri, cu o poartă închisă, găurit, cu două ferestre luminate în negru, balonat, având un acoperiș ascuțit, totul pe o terasă neagră, străbătută de un brâu undat, în bandă de argint. Scutul este trimbrat de o coroană murală de argint, cu un turn crenelat.
Semnificațiile elementelor însumate: Foișorul datează din prima jumătate a secolului al XlX-lea și a avut rolul de a supraveghea liniștea și ordinea publică. Brâul undat reprezintă râul Prahova, care traversează localitatea. Coroana murală cu un turn crenelat semnifică faptul că localitatea are rangul de comună.
(Stema a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 1077 din 19 noiembrie 2004).
Stema comunei Gorgota, județul Prahova
Stema comunei Gorgota, potrivit anexei nr. 1.7, se compune dintr-un scut triunghiular cu marginile rotunjite. În câmp albastru se află o masă cu roata olarului; axul și roata sunt de argint, iar pe roata olarului se află un vas de lut, de culoare naturală. Scutul este trimbrat de o coroană murală de argint cu un turn crenelat.
Semnificațiile elementelor însumate: Masa cu roata olarului, împreună cu vasul de lut, semnifică tradiția locuitorilor zonei – olăritul. Coroana murală cu un turn crenelat semnifică faptul că localitatea are rangul de comună.
(Stema a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 479 din 07 iunie 2005).