FILIALA JUDEȚEANĂ PRAHOVA
A ASOCIAȚIEI COMUNELOR DIN ROMÂNIA

FOTO ACoR Prahova la o nouă Adunare Generală!

O filială mai unită ca niciodată! Asta a reușit Vasile DIACONU, președintele ACoR Prahova și primarul comunei Măgurele, într-un an de la preluarea mandatului de la conducerea asociației primarilor de comune din județ. Adunarea Generală desfășurată miercuri la Sala Unirii din Palatul Culturii Ploiești a demonstrat că pentru primarii din ACoR Prahova nu există culoare politică și pot iniția împreună proiecte menite să modernizeze localitățile. Că pot învăța unii de la alții, pot face schimburi de experiență, pot colabora în orice domeniu. Și găsesc deschidere și ajutor și la președintele CJ Prahova Iulian DUMITRESCU, care i-a asigurat pe primarii prezenți de întreg sprijinul său și a promis proiecte menite să aducă plus valoare județului. 
Adunarea Generală a ACoR Prahova a marcat și împlinirea a 25 de ani de la înființarea ACoR la nivel național. Ședința de la Ploiești s-a desfășurat sub girul lui Emil DRĂGHICI, președintele ACoR la nivel național, dar și al șefilor filialelor din Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Galați, Vrancea. Interesantă a fost prezența lui Nicolae BALALIA, directorul Curții de Conturi Prahova, care a dat astfel un semnal de cooperare și colaborare și chiar de sprijin primarilor prezenți. Alături de Iulian DUMITRESCU, președintele CJ Prahova, la ședința ACoR Prahova au participat și Dumitru TUDONE, vicepreședintele CJ Prahova și prefectul Virgil NANU.
Vizibil emoționat, Vasile DIACONU, președintele ACoR Prahova și primar al comunei Măgurele, le-a mulțumit celor prezenți pentru colaborarea extraordinară și pentru sprijinul acordat pentru organizarea asociației.
Diaconu a premiat câțiva dintre primarii prezenți, cei mai longevivi din județ: Cornel NANU, primarul comunei Cornu (primar din decembrie 1989, fost președinte al ACoR Prahova), Ion IONIȚĂ (Vărbilău) și Constantin BADEA (Fulga). Placheta aniversară a fost înmânată și lui Emil DRĂGHICI, președintele ACoR la nivel național, care a remarcat că distincția primită avea harta României Mari.
89 din cele 90 de comune din Prahova sunt membre ale ACoR Prahova, iar dintre aceștia 67 de UAT-uri au încheiate acorduri de audit, cu echipa de auditori ai ACoR.