FILIALA JUDEȚEANĂ PRAHOVA
A ASOCIAȚIEI COMUNELOR DIN ROMÂNIA

Parteneriat între ACoR Prahova, Fundația Renașterea și Institutul Oncologic Fundeni pentru sănătatea prahovenilor!

Un parteneriat benefic pentru sănătatea prahovenilor a fost semnat de Vasile DIACONU, președintele ACoR Prahova și de Gabriela RĂDULESCU, reprezentanta în Prahova a Fundației Renașterea, dar și președinta Crucii Roșii Prahova. Partener în proiect este și Institutul Oncologic Fundeni. Este vorba despre un proiect pe fonduri europene derulat prin intermediul Institutului Oncologic Fundeni menit să depisteze cancerul de colon în grupuri defavorizate. Programul este destinat persoanelor cu vârsta între 50 și 75 de ani și se va derula prin intermediul medicilor de familie.

La semnarea acordului au participat toți primarii care fac parte din Colegiul Director al ACoR Prahova, care au anunțat că localitățile pe care le conduc vor derula acest program cât mai curând. 

„ACoR Prahova este o organizație pentru prahoveni. Iar sănătatea prahovenilor este un punct important în agenda noastră. Îmi doresc ca toate localitățile care sunt membre a ACoR Prahova să devină parte din acest program. Deocamdată, primarii prezenți la întâlnirea Asociației au semnat acest parteneriat și au promis că îl vor promova în localitățile lor.”, ne-a declarat Vasile DIACONU, primarul comunei Măgurele și președintele ACoR Prahova.

Mii de prahoveni vor beneficia de screening-ul de colon, iar în acest moment 12 medici de familie sunt parteneri în proiect.